Apple brengt waslijst bugfixes uit voor iOS en MacOS

Heel veel bugfixes
Geen nieuwe features, maar wel verbeterde beveiliging.

Apple is druk bezig geweest met hun verschillende besturingssystemen, zo blijkt uit een aantal updates die vandaag zijn uitgekomen. Onder andere iOS, maar ook MacOS en WatchOS werden verrijkt met een breed scala aan kleine – maar nog niet altijd onbelangrijke verbeteringen en tweaks.

iOS 12.1.3 brengt geen gloednieuwe features of baanbrekende aanpassingen, maar dicht vooral een hoop lekker in de software. De nieuwste update voor de iPhone 5s en ouder, iPad Air en ouder en de 6e generatie iPod Touch pakt onder andere het installeren van malware aan. De manier waarop de kernel informatie verwerkt is aangescherpt zodat de kwaadwillende software geen admin-rechten kan forceren om zo iets te installeren.

Ook werden een aantal problemen rondom FaceTime en CoreAnimation aangepakt. FaceTime kon tot dusver gebruikt worden om van een afstand simpele code (bij een slachtoffer) gelezen te laten worden. CoreAnimation kon misbruikt worden waardoor afgeschermde delen van het geheugen afgelezen konden worden, almede kwaadwillende software die via het framework uit de sandbox kon ontsnappen.

WatchOS kreeg onder andere een nieuw app die de hartslag van de drager beter kan monitoren. Die toevoegingen is daarentegen alleen voor gebruikers in de Verenigde Staten. Ook werden er voor iedereen een aantal nieuwe infographic-functionaliteiten toegevoegd voor apps als Mail, Maps en Messages.

Voor MacOS werden tot slot vergelijkbare lekken gedicht als voor iOS. Een vergelijkbare kwetsbaarheid in de Intel Graphics Driver werd aangepakt, een lek in de Core Media die zorgde voor verhoogde admin-rechten is gedicht en ook de kernel van je Mac werd verder afgeschermd tegen het aflezen van beschermd geheugen en dergelijke.

Meer over Apple lezen? In dit artikel lees je alles over een ander project dat – in tegenstelling tot deze bugfixes – een hoop extra werk heeft gekost: de Apple Air Power. Daarnaast lees je op Apparata alles over de aankomende iPhones, waaronder wederom een LCD-uitvoering en een nieuwe iPhone-lijn met ‘ouderwets’ design en een nieuwe camera-set-up.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *