Apple CarPlay is vertraagd, komt pas in 2015

Apple CarPlay is vertraagd, komt pas in 2015
Wie zat te wachten op een (betaalbare) auto met CarPlay-ondersteuning moet nog even geduld hebben.

We wisten al dat het even duren voordat Apple CarPlay functioneel zou worden in Nederland, aangezien er nog geen Nederlandse ondersteuning voor Siri is, maar het lijkt erop dat de rest van de wereld ook nog even moet wachten op het infotainmentsysteem. 9to5mac heeft ontdekt dat het jaartal 2014 is verdwenen van de CarPlay-site. Oorspronkelijk stond er “CarPlay will be available on models from these great marques in 2014.” Een tekst die is gewijzigd in het jaartalloze “CarPlay will be available on models from these committed partners.”

De verandering komt bovenop de uitspraken van onder meer Volvo dat dit jaar, in tegenstelling tot wat eerder werd beweerd, geen model met CarPlay uit zal brengen. Het Zweedse merk claimde eerder dat het op de nieuwe XC90 zou zitten.

Ferrari heeft daarentegen al wel een model met CarPlay in de showrooms staan: de FF. Hieronder een preview van het systeem dat Apparata kreeg op de Autosalon van Genève.

[gv data=”l7Ewxw5KDa4″][/gv]

Apple CarPlay is een manier om het scherm van je iPhone op het scherm in je auto te krijgen, ondersteund door spraakbesturing en bedieningsknoppen op het stuur. Ook kun je navigeren via Apple Maps en de muziekbieb van je telefoon oproepen. Daarnaast kun je veelgebruikte apps als Spotify bedienen en emails en tekstberichten dicteren. Het is een functie die naast de reguliere interface van autofabrikanten is op te roepen. Naast Volvo, Mercedes en Ferrari zullen BMW, Ford, Hyundai, Nissan, Abarth, Alfa Romeo, Audi, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Mazda en Ram het in de toekomst aanbieden. Veel merken die overigens ook de auto-interface van de concurrent Android zullen ondersteunen.

[lg_folder folder=”Apple/Carplay/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *