Apple CarPlay komt ook naar deze negen autofabrikanten

Auteur: , 10 Reacties

Apple CarPlay wordt omarmd door een nieuwe groep autobouwers.

Het onlangs geïntroduceerde Apple CarPlay kon al de goedkeuring van onder meer Mercedes, Volvo, BMW, Ford, Hyundai, Nissan en Ferrari wegdragen. Daarbij hebben zich nu Abarth, Alfa Romeo, Audi, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Mazda en Ram aangesloten. Veel merken die overigens ook de auto-interface van de concurrent, Android Auto, zullen ondersteunen.

Apple CarPlay is overigens geen totale overname van het scherm op het dashboard. Het is, net als Android Auto, een manier om het scherm van je telefoon op het scherm in je auto te krijgen, ondersteund door spraakbesturing en bedieningsknoppen op het stuur. Ook kun je navigeren via Apple Maps (als je avontuurlijk bent ingesteld) en de muziekbieb van je telefoon oproepen. Daarnaast kun je veelgebruikte apps als Spotify bedienen en emails en tekstberichten dicteren. Het is een functie die naast de reguliere interface van autofabrikanten is op te roepen.

De eerste auto’s met Apple CarPlay staan later dit jaar nog in de showrooms. Er werden nog geen modellen gespecificeerd, al heeft Volvo wel bekend gemaakt dat het naar de nieuwe XC90 komt.10 reacties

gaat da siri eigenlijk wel werken in een wagen, schreeuwende kinderen op de achterbank, lastige vrouw die er door heen aan het praten/snurken is of in het geval van de ferrari: een heerlijk klinkende v12 die je geluidsopname op siri verstoord. call jo VROOOOOOOOOOOOOM!!!!!!!! hn appleseed……
Toepasselijke achternaam heeft die John
@marikoelolo: Dat is een grapje van Apple, die voorbeeldnaam kom je overal tegen in OS X. Beetje melig, eigenlijk wel.
Vreemd dat bijvoorbeeld Hyundai Android Auto en Apple CarPlay wil gaan ondersteunen..
@raoulkroes: Daar is nou juist niks vreemds aan. Iedereen kent de rivaliteit tussen Apple en Android en de fans die er alles aan doen om de ander te overtuigen welke het beste is. Autofabrikanten doen er dan goed aan om niet maar één optie aan te bieden, wie weet verliezen ze er anders wel klanten op.
@raoulkroes: Het is alsof je een autoradio maakt die zowel AM en FM ontvangt. Heel logisch, eigenlijk. iOS en Android zullen steeds verder naar elkaar toe groeien, lijkt me een logische ontwikkeling.
@raoulkroes: Dat zullen alle automerken wel gaan doen. Zou erg dom zijn van een autofabrikant om slechts 1 OS te ondersteunen. Mercedes heeft ook al aangegeven allebei aan te gaan bieden.
Hoe gaat dit werken dan, via kabel of bluetooth? Het lijkt mij iedergeval wel een ideale oplossing (als Apple gebruiker)..
Overigens wordt het breed uitgemeten dat er weer 9 merken bijkomen maar 7 van deze 9 merken vallen onder 1 concern… Fiat Chrysler Automobiles. Audi heeft zich aangesloten maar het moge logisch zijn dat Volkswagen, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini en hoogstwaarschijnlijk Porsche(allemaal onderdeel van Volkswagen Group) ook Apple Carplay zullen gaan aanbieden in toekomstige modellen.
@Pordon: zou wel grappig zijn als dit ook in alle auto’s van vw zou komen, een bug met t zelfde besturing systeem als een golf…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).