Apple-CEO Tim Cook mengt zich in Nazi-debat

Auteur: , 1 Reactie
Tim Cook tijdens de WWDC

Steeds vaker gaan CEO's in op politieke conflicten. Ook Tim Cook doet mee.

Dat grote bazen van nog grotere bedrijven zich tegenwoordig mengen in debatten en zich uitlaten over gebeurtenissen is niets nieuws meer. Ook CEO van Apple Tim Cook uit zich over de oproer in de staat Virginia en het drama dat zich recentelijk in de Verenigde Staten voordeed.

In een mail aan alle belangrijke werknemers van Apple reageert Tim Cook op de mini-burgeroorlog die plaatsvindt in Charlottesville. De mail – verkregen door Recode – bevat duidelijke taal omtrent de aanslag: “Ik ben het oneens met de president en anderen die geloven dat er een morele gelijkenis bestaat tussen ‘white supremacists’ en Nazi, en degenen die hen tegenstaan en pleiten voor mensenrechten.”

Hij benadrukt hiermee dat Trump’s reactie op het voorval verre van correct was. De president van de Verenigde Staten leek zich namelijk weinig aan te trekken van het bestaan van Nazi’s en hun gedrag, evenals het veroordelen van de agressiviteit van de ‘white supremacists’. Cook: “Wat heeft plaatsgevonden in Charlottesville heeft geen plek in dit land. Haat is als kanker en als het niet aangepakt wordt, vernietigt het alles in zijn pad. De littekens blijven generaties lang bestaan.”

In de mail kondigt Cook ook aan dat Apple zo’n $2 miljoen dollar zal doneren aan een aantal goede doelen. Toch blijft er wellicht een bittere nasmaak hangen bij het lezen van de mail. Moet een CEO deze publiciteit wel willen? Zijn de donaties – nog niet eens een ‘fun coupon’ te noemen in het perspectief van miljardenbedrijf Apple – niet gewoon veredelde reclame; het creëren van goodwill. Wat denk jij? Laat het weten in de comments.1 reactie

Goodwill of niet, als je weet waar je werkgever staat en wat zijn standpunt is ten aanzien van maatschappelijke problemen/ gebeurtenissen kan dit voor een.beter werksfeer zorgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).