Apple domineert de App Store en dat is toevallig?

iOS
De Amerikaanse techgigant wast zijn handen in onschuld.

Apple is de baas van de App Store. Klinkt logisch, maar het is maar goed ook. Het techbedrijf controleert en checkt welke apps in de store komen en hoe reviews worden geschreven. Met de macht die het bedrijf heeft over zijn eigen digitale winkel kan Apple ook andere dingen doen.

Zo viel het The Wall Street Journal op dat er wel heel veel Apple-apps in de lijsten van de App Store naar voren komen als er een zoekopdracht wordt ingetikt. Het lijkt dat Apple zijn eigen apps de voorkeur geeft over de applicaties van derden. Het techbedrijf stelt het bespottelijk te vinden dat de WSJ deze conclusie trekt. Apple laat dan ook weten de apps uit eigen huis niet boven andere apps te plaatsen in zoekopdrachten.

Het onderzoek van de Amerikaanse krant kwam naar aanleiding van klachten van ontwikkelaars. Volgens hen was het wel heel opvallend dat telkens apps van Apple aanbevolen werden in plaats van hun eigen apps, met mogelijk dezelfde trefwoorden.

Lees ook: Apple brengt opvallend kado bij ‘jubileum’ App-store

6 reacties

  1. Je gaat in de Albert Heijn ook niet lopen zeuren dat ze hun eigen merken voor minder verkopen? (Opties)
    En als verkoper van zo’n product ga je dan maar op zoek naar een andere retailer als het je niet zint

    • @lolindir: helemaal mee eens !

      Laat men zich eens druk maken om huawei die hetzelfde chineese onderdrukkingsysteem inmiddels ook in servie gaat leveren op het europeese vaste land ( google maar om nog meer landen te vinden … ik schrok me rot ).

      Lekker druk maken over een “winkeleigenaar” die eigenaar van zijn eigen winkel is !

      nporadio1.nl/bureau-buitenland/onderwerpen/506116-chinese-big-brother-in-belgrado

        • @jantje_555: bedankt voor de “bijdrage”

          … maakt het uit en heb ik het over de EU gehad ???? Trouwens over een paar jaar zitten ze gewoon in de EU vriend en dan heeft niemand het meer over dit systeem.

          • @dgh74: Engeland en Duitsland zijn met hun eigen systemen bezig (Zoek op “Social Credit system”).
            Ik maak me dan ook meer zorgen over de verschillen tussen landen. (Al kunnen ze zo wel mooi bij elkaar afkijken wat wel/niet goed werkt, maar dit dus ook op negatieve manier kan uitpakken voor ons.)
            China heeft een aantal punten best netjes vind ik, Maar bijvoorbeeld berekend worden op je sociale contacten… Dat kan chaotisch worden.. (Alsof “Volgers en likes” niet genoeg sociale opschudding heeft veroorzaakt)..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *