Apple duikt opnieuw de boeken in met BookLamp

Apple BookLamp
De techgigant kocht startup BookLamp al in april, maar is nu pas met het nieuws naar buiten gekomen. De overname zal wellicht positieve gevolgen hebben voor iBooks.

BookLamp kondigde in april aan te stoppen en nu is dus eindelijk bekend geworden waarom. BookLamp ontwikkelde een systeem dat op basis van eerder gelezen boeken, thema’s en schrijfstijlen andere boeken voorstelt aan lezers. Apple zou deze functie kunnen integreren in zijn iBooks.

Apple was overigens niet het eerste bedrijf dat interesse toonde in BookLamp. De vrijwel onbekende startup was eerder al in gesprek met Amazon. Zij namen uiteindelijk niet BookLamp, maar GoodReads over. Hierdoor zag Apple zijn kans schoon en kocht het BookLamp alsnog, meldt TechCrunch.

De koop is nu pas door Apple zelf bevestigd. Het bedrijf uit Cupertino laat weten dat het wel vaker kleine techbedrijven opkoopt, maar dat niet altijd bekend maakt. Verdere informatie over de koop is er niet. TechCrunch spreekt echter over een aankoopbedrag van meer dan tien miljoen dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *