‘Apple dumpt Samsung als chipleverancier’

'Apple dumpt Samsung als chipleverancier'
Hoe hard ze elkaar ook in rechtszalen proberen te bevechten, Apple & Samsung hebben nog altijd een innige relatie met elkaar. iPhones en iPads zijn immers tot de nok gevuld met Samsung-technologie. Echter, hier lijkt rap een einde aan te komen.

Om daar eerst een beter beeld van te krijgen; check onderstaande afbeelding van the Wall Street Journal over de intergratie van Samsung-onderdelen in de iPhone 5.

Samsung-onderdelen in de iPhone 5

Nu meldt diezelfde Wall Street Journal, doorgaans goed ingelicht als het op Apple-materie aankomt, dat de telefoontjesbakker uit Cupertino zijn heil heeft gevonden bij chipfabrikant TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co). Iets waar recentelijk ook al geruchten over opdoken. Volgens de Amerikaanse krant is er een productieovereenkomst en zullen de Taiwanezen begin 2014 starten met het maken van ingewanden voor toekomstige iPhones en iPads.

Apple onderhandelt al sinds 2010 met TSMC, maar dit liep vertraging op vanwege de hoge eisen die Appel stelde aan de chipfabrikant. Zo zouden ze een eigen afdeling in de fabriek eisen. Wat er is gebeurt om de twee bedrijven te verzoenen is niet duidelijk, maar ze hebben een overeenkomst, en vanaf volgend jaar start TSMC met de productie van 20 nanometer chips, die doorgaans kleiner en energiezuiniger zijn dan wat nu gebruikt wordt.

Foto via Gizmodo

3 reacties

  1. man wat hebben ze een ego…het is spijtig dat ze nog een klant hebben gewonnen zonder hun dikke nek eisen in te binden.

    Zet je voetjes eens op de grond apple, en denkt eerst eens aan je dalende beurscijfers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *