Apple dwingt GitHub om iOS-broncode te verwijderen

Auteur: , 3 Reacties
iOS 9

Geen paniek, want er was geen beveiligingsrisico, toch?

Apple beweert bij hoog en bij laag dat het lekken van de iOS 9-broncode geen gevaar oplevert voor zijn gebruikers. Toch heeft de techgigant GitHub gedwongen om de code offline te halen. Dat is inmiddels ook gebeurd, want je wilt de advocaten van Apple niet tegen je in het harnas jagen.

Apple bevestigde eerder al dat de code inderdaad afkomstig was uit iOS 9. Het werd daarom al snel het grootste iOS-lek ooit genoemd, want de broncode is een goudmijn voor kwaadwillenden, die op zoek zijn naar lekken en kwetsbaarheden in het mobiele besturingssysteem.

De veiligheid van iOS-gebruikers zou echter nooit in het geding zijn geweest, zo benadrukte Apple. Er zijn meerdere beveiligingsmaatregelen ingebouwd om misbruik te voorkomen, aldus de Amerikanen.3 reacties

“Geen paniek, want er was geen beveiligingsrisico, toch?”

Wat heeft dat met het feit te maken dat de code verwijderd dient te worden van GitHub. Het is toch IP van Apple die gestolen is? Lekker neutraal artikel van deze “kwaliteit” site weer.
@healey: hoe bedoel je neutraal? Apparata is net als Autoblog een blog, wat betekent dat de mening van de auteur in een artikel terug kan komen.
Apple moet maar doorprocederen. Heb er wel vertrouwen in dat ios veilig blijft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).