Apple eist 2,2 miljard dollar van Samsung

Apple eist 2,2 miljard dollar van Samsung
Tijdens een rechtszaak die door Apple is aangespannen eisen zij 40 dollar per verkochte Samsung Galaxy telefoon. Dit doen ze omdat volgens Apple patenten zijn gebruikt waar Samsung geen toestemming voor had.

In de rechtszaak die al een paar dagen geleden gestart is verdedigt Apple de eis. Volgens Christopher Vellturo, een econoom en Apple’s schade expert, is de schade-eis gerechtvaardigd. Tijdens het verhoor door de Apple advocaten zei Vellturo dat het schenden van de patenten een grote invloed had op Apple vooral door het tijdstip waarin de smartphones werden verkocht.

Samsung daarentegen zegt dat de claim buiten proportioneel groot is. Zij hebben dan ook een schadevergoeding geëist van zeven miljoen dollar voor het gebruik van twee patenten die Apple weer zou hebben gebruikt.

De advocaten van Apple toonden in de rechtszaal een interne mail uit 2010 waarin J.K. Shin, het hoofd van Samsung’s design afdeling wordt gequote. Hierin zegt hij dat Samsung dringend op zoek was naar een telefoon die leek op de iPhone om zijn gebruikers tevreden te houden.

Dezelfde interne mail werd door Apple gebruikt in een andere rechtszaak. Hierin werd Samsung veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 929,83 miljoen dollar. De uitspraak in deze nieuwe zaak wordt over een maand verwacht.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *