Apple en Android slachtoffer van Italiaanse spyware, aldus Google

Apple en Android slachtoffer van Italiaanse spyware, aldus Google

Apple en Android slachtoffer van Italiaanse spyware, aldus Google

Een zware beschuldiging van Google aan het adres van een Italiaans bedrijf. Spyware zou ontwikkeld zijn om smartphones te bespioneren.

Dat zo’n groot bedrijf als Google een dergelijke beschuldiging doet is niet kinderachtig. Het Amerikaanse techbedrijf richt zijn pijlen op RCS Lab. Een bedrijf uit Milaan, Italië. Volgens Google heeft deze firma spionage tools gemaakt om berichten en contacten te kunnen lezen op Android en Apple smartphones.

Google tegen spyware

In een uitgebreide blogpost geeft het Amerikaanse bedrijf tekst en uitleg over de zaak.

Deze leveranciers zorgen voor de verspreiding van gevaarlijke hacktools en bewapenen regeringen die deze mogelijkheden niet intern zouden kunnen ontwikkelen. Hoewel het gebruik van bewakingstechnologieën legaal kan zijn volgens nationale of internationale wetten, blijken ze vaak door regeringen te worden gebruikt voor doeleinden die in strijd zijn met democratische waarden: gericht op dissidenten, journalisten, mensenrechtenwerkers en politici van oppositiepartijen.

Google

RCS Lab zegt in een eerste reactie dat de bewering van Google niet klopt. De Italiaanse overheid heeft niet gereageerd op de aantijgingen van het Amerikaanse techbedrijf. (via Reuters)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *