Apple en Facebook hebben plannen voor Netflix-concurrent?

Weet je tenminste wel wat je gaat kijken!
Pas maar op, Netflix!

Zowel Apple als Facebook zijn bezig met het ontwikkelen van originele content en willen hiermee gaan concurreren met onder andere Netflix.

CEO Tim Cook van Apple sprak dinsdag over originele content tijdens Apple’s eerste kwartaal vergadering. Hij maakte tijdens de vergadering bekend dat het bedrijf inmiddels bezig is met het creëren van originele content op Apple Music en verwacht dat de content in delen zal uitkomen.

Verder vertelde Cook dat hij blij is met de vooruitgang van Apple TV, dat een jaar geleden uit kwam. Het apparaat verbindt televisies met het internet en biedt toegang tot streaming services apps zoals Netflix en Hulu.

Facebook is ook bezig met het brengen van content naar schermen groter dan die van een mobiele telefoon. Het bedrijf is bezig met het ontwikkelen van zijn eigen app voor set-top boxes, waaronder Apple TV.

Facebook overweegt een TV-app al een paar jaar, maar heeft het nu een top prioriteit gemaakt samen met zijn andere video initiatieven.

De stappen die zowel Facebook als Apple zetten laat wel weer zien dat het hebben van originele content belangrijk is. Vooral als ze willen concurreren met Netflix, Amazon en zelfs YouTube.

Apple zou zich volgens The Wall Street Journal zelfs focussen op high-end originele content, vergelijkbaar met shows zoals Stranger Things.

Nog geen reacties

  1. Nou, ik kan niet wachten…. Content aanbieder nr. 30. En dan ook nog van mijn 2 favoriete bedrijven, het ene extreem commercieel op gebied van reclame en het andere op het gebied van het dichttimmeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *