‘Apple en Huawei profiteren het meest van Note 7-gate’

Apple
De twee smartphonefabrikanten verdienen geld aan het fiasco omtrent de Samsung Galaxy Note 7.

Apple zal meer exemplaren van de iPhone 7 Plus gaan verkopen en Huawei gaat het beter doen met de aankomende Mate 9. Dat voorspelt analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Van de Galaxy Note 7 zouden 12 tot 14 miljoen exemplaren dit jaar verscheept worden. Volgens Kuo zullen 5 tot 7 miljoen Galaxy Note 7-klanten overstappen op de iPhone 7 Plus.

Kuo geeft vier mogelijk redenen voor de overstap. Zo vertrouwen sommige gebruikers Samsung niet meer op het gebied van veiligheid. Ook zitten er vermoedelijk ex-iOS gebruikers tussen de huidige Note 7-eigenaren die weer terugkeren bij Apple. De derde reden die de analist geeft is het feit dat de 7 Plus een dubbele camera heeft. Als vierde komen telecomaanbieders met aantrekkelijke aanbiedingen voor Galaxy Note 7 eigenaren die willen overstappen op de 7 Plus.

Naast Apple zal ook Huawei profiteren van het Samsung-fiasco. De Mate 9 zal deze herfst worden onthuld. Als het gaat om Android-toestellen zal deze nieuwe smartphone hét alternatief zijn voor de huidige Note 7-bezitters, aldus de analist.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *