Apple en Samsung verkopen dit jaar 110 miljoen tablets

Apple en Samsung verkopen dit jaar 110 miljoen tablets
De twee elektronicagiganten verschepen er gruwelijk veel, dit jaar wordt dan een absoluut recordjaar voor de tablet (lees je mee, Blackberry?).

Het getal van 110 miljoen tablets is afkomstig van Taiwanese TFT-LCD-fabrikanten die de aanraakschermen fabriceren en uitleveren. Volgens nasdaq komt het aandeel dat Apple in deze 110 miljoen heeft uit op 88 miljoen, alleen lijkt dat gruwelijk overdreven. Samsung heeft er in Q1 al 8,8 miljoen verkocht, dus dat gaan ze waarschijnlijk verviervoudigen.

In de periode januari tot en met maart verkocht Apple 19,5 miljoen iPads en iPads mini, waarmee ze niet op koers lijken te liggen met eerder genoemde verwachting. Maar bij Apple is december procentueel de beste verkoopmaand voor tablets, en kunnen ze nog een sprint maken.

Verkoopexplosie

Analisten van IDC verwachtte eerder al dat het aantal verkochte tablets dit jaar spectaculair zal blijven groeien. Als we alle merken bij elkaar optellen zou het aantal van 128 miljoen in 2012 naar 190 miljoen tablets tegen eind 2013 gaan. Men verwacht dat de tabletmarkt in 2014 dan ook groter zal zijn dan de immer krimpende laptopmarkt.

Apple mag momenteel dan meer tablets verkopen, uit de eerste kwartaalcijfers blijkt dat Samsung hard aan het inlopen is. Heel hard.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *