Apple gaat Android oplaadfunctie voor iPhone overnemen

Handig!
Wat nou, powerbank?

De meesten zullen het wel meegekregen hebben: de iPhone verkoopt de laatste tijd niet zo lekker. Een verzadigde markt, flinke prijzen, weinig innovatie; het is een stagnatie die over de hele smartphone-industrie te merken valt. Apple zal daarom met wat vuurwerk moeten komen (waarschijnlijk) in september, want dan wordt de iPhone XI II 11 onthuld. Kan deze nu al niet zo nieuwe Android-functie het verschil maken?

Volgens ingewijden (via Macotakara) zou Apple het reverse wireless charge-systeem in de aankomende iPhone verwerken. Daarmee kun je bijvoorbeeld met je iPhone je nieuwste Apple AirPods of Apple Watch draadloos opladen, zonder daar een stekker voor nodig te hebben.

De feature, op dit moment al aanwezig in de Galaxy S10-serie en een aantal Huawei-toestellen, zou een leuke toevoeging zijn voor de iPhone (dan heb je de mysterieuze AirPower in elk geval niet meer nodig) en het ‘gerucht’ lijkt echt wel aannemelijk. Niet alleen is het strategisch een slimme keuze, maar eerder deze maand lekte Ming-Chi Kuo ook al dat de iPhone 11 deze functie zou krijgen. En tech-nerds weten het: als Kuo iets zegt, dan is het zo!

Ondertussen druppelt er langzaam meer informatie binnen over de nieuwe iPhone. In dit artikel check je de eerst renders van het toestel en check je het (mogelijke) nieuwe camera-eiland. In dit artikel trekken we het iets breder en lees je ook over de verwachtingen van de iPad, iOS 13 en andere nieuwtjes omtrent de nieuwe iPhone.

Foto @Macotakara

2 reacties

  1. In feite hebben Samsung en Huawei deze functie van Apple gejat want Apple heeft al jaaaaren patent op deze technologie, echt hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *