Apple gaat apps afkeuren die “sociaal belonen”

Candy Crush post on Facebook
Apple gaat apps en games afkeuren -en dus weren uit de App Store- waarbij je credits kunt verdienen of pas naar het volgende level kunt nadat je iets op Facebook hebt gedeeld of een reclamevideo hebt bekeken.

Met het nieuwe iOS 8 heeft Apple ook de regels waaraan apps moeten voldoen aangescherpt. Zo is het niet langer toegestaan dat apps je min of meer dwingen om iets Facebook te delen voordat je verder kunt. Iets dat we kennen van het alom bekende Candy Crush waarbij je je vrienden om extra levens en treinkaartjes moet vragen om verder te kunnen. Dat hoef je niet te doen, maar dan is betalen het alternatief. Er zijn ook apps waarbij je eerst een reclameboodschap moet bekijken voordat je verder kunt.

Apple zelf heeft zich nog niet uitgelaten of het beleid ook zal worden toegepast op bestaande titels, maar er zijn al gevallen bekend waarbij apps na een update door Apple afgekeurd zijn. Dit terwijl de ontwikkelaar feitelijk alleen wat uiterlijke zaken had aangepast. De reden die Apple daarbij opgaf was dat de richtlijnen waaraan apps moeten voldoen waren overtreden. Deze verscherpte richtlijnen zullen een enorme impact hebben aangezien veel apps nu strikt genomen in overtreding zijn. Dit krijgt ongetwijfeld nog een staartje… (via: engadget)

Nog geen reacties

  1. En terecht toch. Ik gebruik dat soort apps niet, maar op Facebook is het irritant als je vrienden hebt die dat soort games spelen. In mijn ogen hoort het altijd optioneel te zijn dat je over een app tweet of facebookt.

  2. En terecht toch. Ik gebruik dat soort apps niet, maar op Facebook is het irritant als je vrienden hebt die dat soort games spelen. In mijn ogen hoort het altijd optioneel te zijn dat je over een app tweet of facebookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *