Apple gaat de kant van Netflix op

'Apple gaat de kant van Netflix op'
Een ‘unieke’ aanpak om de eigen muziekstreamingdienst te onderscheiden van de rest.

Apple heeft met Apple Music in korte tijd een knappe positie op de markt genomen. De muziekdienst van het techbedrijf behoort vandaag de dag tot de top met andere namen zoals Spotify.

In de oorlog die gaande is in de wereld van streaming is het zeer belangrijk om onderscheidend te zijn. Apple kocht recent Platoon, een Brits bedrijf die nieuwe muziektalenten ontdekt, en heeft een nieuw plan voor ogen.

Het unieke aan Netflix is dat de dienst miljarden pompt in het maken van eigen content. Films en series die je niet bij andere streamingdiensten kunt kijken. Een succesvolle formule met hits als House of Cards en Stranger Things.

Apple zou dit ook gaan doen, maar dan met muziek. Door via Platoon unieke artiesten naar Apple Music te brengen, heeft het techbedrijf de rechten in handen. Gebruikers kunnen exclusief via Apple nieuwe muziek ontdekken. Heel vernieuwend is het niet. Nieuwe artiesten ontdekken kan immers ook via Spotify, die eigen afspeellijsten hiervoor heeft. Het lijkt een nieuwe poging van Apple om van Music iets onderscheidens te maken.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *