Apple gaat een eigen chip maken

Intel chip
Maar waarom?

Apple is bezig om een eigen chip te ontwikkelen, die wordt gebruikt voor de TouchBar en achtergrondtaken als mail ophalen, updates installeren en dergelijke.

Dat wil niet zeggen dat Apple volledig van de Intel processorchipsets gaat afstappen, maar men wil wel minder afhankelijk worden. Daarnaast loopt Apple nu telkens een jaar achter op de rest. Zo heeft de 2015 15″ Macbook Pro een Intel Haswell Processor, de 13″ Macbook Pro heeft een Intel Broadwell. Van de Broadwell is geen quadcore variant, vandaar dat de 15″ de oude processor heeft. De huidige 2016 modellen hebben allemaal een Intel Skylake Processor.

Het nadeel is dat de nieuwe Intel Kaby Lake processoren al te verkrijgen zijn in de concurrenten van Dell (XPS), Asus (Zenbook) en Lenovo, evenals de de nieuwe Surface books. De Kaby lake processor is overigens niet zozeer sneller dan de Skylake, maar wel een stukje efficiënter.

De Apple MacBook Pro’s krijgen halverwege dit jaar (waarschijnlijk einde van de zomer) een update. Met name de batterijduur is een issue bij de huidige toestellen, een software update heeft dat iets verholpen, maar er komen nog andere dingen bij:
– Gelaagde batterijplaten (net als de MB 12″)
– Separate Apple chip voor achtergrondtaken
– Efficiëntere processoren

Verder zal de 15″ Macbook Pro nu ook leverbaar worden met 32 GB RAM (dat is nu nog 16 GB). 32 GB was volgens Apple niet mogelijk vanwege het hogere batterijverbruik. (via bloomberg.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *