Apple gaat falende iPhone-adapters in Europa vervangen [updated]

Auteur: , 2 Reacties

Niet alleen inferieure Chinese oplaadhardware heeft regelmatig last van oververhitting, de standaard opladers van Apple (5W) die in Europa zijn geleverd gaan er ook onder gebukt. Apple zet daarom een terugroepactie op touw.

Adapter van de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4s

Volgens Apple kan de USB-lichtnetadapter oververhit raken. Of er ook incidenten zijn geweest is niet bekend. Apple laat in een verklaring het volgende weten:

“Apple heeft vastgesteld dat in zeldzame gevallen de Europese Apple USB-lichtnetadapter van 5 W oververhit kan raken en een veiligheidsrisico kan veroorzaken. Deze adapter maakte deel uit van alle iPhone 3GS-, iPhone 4- en iPhone 4s-modellen die vanaf oktober 2009 tot en met september 2012 zijn verzonden in de onderstaande landen. De adapter is ook verkocht als losse accessoire.”

Klanten die dus nog ergens een adapter hebben rondslingeren van de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4s kunnen deze gratis omruilen voor een nieuw ontworpen exemplaar. Appel raadt klanten aan de adapter zo snel mogelijk om te ruilen. Dit kan bij een Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider. Ze willen wel even het serienummer van je iPhone verifiëren, die moet je dus meenemen.

Het gaat om onderstaande adapters met modelnummer A1300 en de letters ‘CE’ in het donkergrijs. De nieuw ontworpen adapters hebben modelnummer A1400 en de letters ‘CE’ in het lichtgrijs.

Update: Ook Apparata-lezer Jelle kreeg twee maanden geleden problemen met zijn Apple-lader. Hij kocht een nieuwe, maar zou volgens de terugroepactie van Apple alsnog zijn geld terug krijgen. Dat blijkt iets makkelijker gezegd dan gedaan, want Apple geeft momenteel aan dat zijn product op basis van het serienummer niet in aanmerking komt voor aanvullende technische support. Hij lijkt dus te kunnen fluiten naar zijn geld. Is hij hierin de enige, of hebben meer lezers problemen met de terugroepactie? Foto’s van Jelle’s ingebrande adapter in de gallery.2 reacties

Link naar de officiële melding van apple:

http://www.apple.com/nl/support/usbadapter-european/
“Ze willen wel even het serienummer van je iPhone verifiëren, die moet je dus meenemen.”

Lekker onhandig, het gaat toch om de lader. Ik heb al die generaties iPhone gehad en weer weg gedaan. Welke laders ik nog heb slingeren op de diverse plekken in huis heb ik geen idee van. Maar goed: anders klagen we Apple toch gewoon aan als het toch mis gaat….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).