Apple gaat in-display vingerafdrukscanner toepassen

'iPhones nemen volgend jaar pas afscheid van de notch'
Maar wanneer?

Vele Android-smartphones hebben het al. Een vingerafdrukscanner in het display verwerkt. De Apple iPhones hebben dit nog niet en ook de iPhones die volgende week gepresenteerd gaan worden zullen hier vermoedelijk nog niet over beschikken.

Dat betekent niet dat Apple er niet mee bezig is. Volgens een nieuw bericht van Bloomberg is Apple wel degelijk druk met deze technologie. Het bericht stelt dat Apple volgend jaar met iPhones gaan komen met een vingerafdrukscanner in het display. In het nadeligste geval zal het 2021 worden, Apple zou afhankelijk zijn op leveranciers op tijd de onderdelen kunnen leveren.

Waarom Apple zo laat is in vergelijking met merken als Huawei, Samsung, OnePlus en andere merken is niet bekend. De technologie is op sommige toestellen al bezig met een tweede variant. Zo werkt het op de OnePlus 7 Pro vliegensvlug en met het grote raakvlak voelt het niet alsof hier nu extreem veel verbeteringen aan te pas kunnen komen. Misschien dat Apple ons compleet gaat verrassen volgend jaar, we gaan het zien. De ogen zullen eerst gericht zijn op volgende week. Aanstaande dinsdag presenteert Apple drie nieuwe iPhones aan de wereld.

Op de hoogte blijven van het laatste technieuws? Check dan onze Facebook-pagina

Nog geen reacties

  • @dgh74: en anders ? Net alsof jij dan geen iPhone meer zou kopen …….
   Ze volgen de Android merken dus de kans is best aanwezig dat Faceid in de huidige vorm verdwijnt.
   Camera onder scherm komt misschien wel maar zo’n matrix dot scanner gaat niet gebeuren op die manier en die Notch kan straks echt niet meer en dan moeten ze keuzes maken.

    • @dgh74: Lach maar .. Net alsof Apple unieke tech die best impressive is nooit meer weg doet …

     Touch ID, lang de standaard en de 1e echt goede fingerprint scanner, GONE
     3D touch, GONE
     Time Capsule, GONE

     Denk maar niet dat FaceID gaat blijven omdat de klanten dat graag willen. Als ze de Underscreen fingerprint implementeren dan gaat FaceID eruit.
     FaceID sensor is vrij kostbaar, MAAR met name een fullscreen vinden ze belangerijk. in 2020 lopen mensen al 3 jaar lang naar een mega notch te kijken en dan is een punchhole of teardrop niet genoeg.
     Kortom, het scheelt geld en men kan het design echt drastisch aanpassen en weer eens met wat nieuws komen.
     Troost je Dgh, dankzij je vele jaren support kan jij nog rustig tot 2023 met je Iphone X en je faceId doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *