‘Apple gaat iPhone 8 met AR-functies uitrusten’

Visuele representatie van AR
Zitten Apple-fans op AR-functies te wachten?

Een aantal jaar na de introductie van AR is nog steeds niet helemaal duidelijk of het om een hype ging, of de bubbel al lang geknapt is en of AR ooit gaat worden wat het zou kunnen worden. Hoe dan ook, Tim Cook, topman van Apple, lijkt groots te gaan inzetten op augmented reality. Zo lijkt de iPhone 8 AR op allerlei manieren te gaan ondersteunen, aldus Bloomberg.

De AR-functie moet het bijvoorbeeld mogelijk maken om – zoals ook met Snapchat – virtuele objecten in foto’s te plaatsen. Tevens zou Apple proberen om een techniek te ontwikkelen waarmee men de scherpte van objecten in een foto achteraf aan zou kunnen passen. Het is overigens al mogelijk om met iPhones een foto te maken en daarvan de scherpte aan te passen. Dat kan daarentegen niet achteraf.

Volgens Bloomberg is het met de nieuwe vermeende functie mogelijk om objecten in een foto te isoleren om ze vervolgens te manipuleren. Zo zou je iemands hoofd kunnen isoleren om deze vervolgens 180 graden te draaien. Ook speculeert het medium dat “de iPhone-camera waarschijnlijk gebruik maakt van technologie (genaamd dieptewaarneming bestaande uit algoritmes gemaakt door PrimeSense.”

Het is niet de eerste keer dat iPhones met AR-functies gesuggereerd worden. Zo ging er eind vorig jaar een vergelijkbaar gerucht rond.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *