Apple gaat malafide apps slopen

iPhone
Opzouten!

Helaas zijn er ontwikkelaars die applicaties uitbrengen met maar één doel voor ogen: geld verdienen over de rug van een ander. Hoewel apps streng worden gefilterd door Apple, kan het voorkomen dat dergelijke malafide applicaties er toch doorkomen en in de App Store eindigen. Het Amerikaanse techbedrijf gaat echter stappen ondernemen.

Apple heeft namelijk nieuwe richtlijnen aangekondigd. Ontwikkelaars mogen niet langer apps uitbrengen die door Apple worden gezien als misleidend. Bijvoorbeeld een ‘virusscanner’-app dat geld vraagt voor het uitvoeren van een scan. Het techbedrijf omschrijft het als volgt: apps die content of een service aanbieden en de content of service niet waarmaken, zullen uit de App Store worden verwijderd of geweigerd als de app ter review wordt aangeboden.

Breng je als ontwikkelaar toch een dergelijke app uit en wordt je gesnapt, dan ben je de spreekwoordelijke sjaak. Apple kan je van het ontwikkelaarsprogramma schoppen en een app uitbrengen in de App Store behoort niet langer tot de mogelijkheden. (via hacking with swift)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *