Apple gaat Maps vanaf de grond opnieuw opbouwen

Auteur: , 1 Reactie
Maps

Een goede zet?

De lancering van Apple Maps was op z’n zachts gezegd geen succes. Apple dacht concurrenten als Waze en Google Maps wel even bij de kladden te kunnen grijpen, maar dat viel vies tegen. Niet alleen werkte de navigatie-app niet zo intuïtief als de concurrenten, de concurrentie had ook nog eens meer functies.

Apple lijkt ook in te hebben gezien dat Maps geen weergaloos succes was. Tegenover TechCrunch heeft het techbedrijf dan ook laten weten de navigatie tool vanaf de grond opnieuw op te bouwen met meer gedetailleerde kaarten tot gevolg. Volgend jaar is eerste de Verenigde Staten aan de beurt. Aan de hand van Apple’s eigen data zal de boel worden geupdate.

De update gaat stukje bij beetje. Apple begint in de eigen omgeving, in de San Francisco Bay Area en zal langzaamaan verder uitbreiden. Deze herfst moet heel Noord-Californië klaar zijn en uiteindelijk moet het vernieuwde Maps naar alle moderne versies van iOS komen.

Om onder meer Maps te gaan verbeteren gaat Apple data verzamelen van mensen die de app gebruiken. Het gaat hier om actuele informatie over het verkeer en wegwerkzaamheden. Google Maps doet dit al jaren. Het is een stap in de goede richting, al is het nog maar de vraag of Apple het ooit van concurrenten zoals Waze en Google gaat winnen.

Apple Maps1 reactie

Apple, dat vervelende joch in de speeltuin dat alles wilt hebben, maar nergens echt mee speelt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).