Apple gaat mogelijk True Tone aan de iPhone 8 toevoegen

True Tone Display
Worden de nieuwste iPhone’s met dit handige snufje uitgerust?

Op je smartphone kijken voor het slapen is erg slecht, zo hoor je de laatste tijd wel vaker. Maar wat nou als je scherm zich aanpast aan de kleur van het licht in je omgeving? Mogelijk gaat Apple de iPhone 7S, 7S Plus en 8 uitrusten met True Tone voor de ultieme kleurcorrectie.

Mobilemag stelt dat Apple de functie dus mogelijk gaat toevoegen aan hun toekomstige toestellen. Eerder werd al bekend dat Apple OLED-schermen zou gaan gebruiken. Met de True Tone-functie moet het scherm nog meer toevoegen aan de kwaliteit van de langverwachte nieuwe modellen.

True Tone moet het gebruik van de iPhone minder slecht maken voor je ogen. Door middel van een sensor zouden de nieuwste toestellen niet alleen de kleur van het omgevingslicht registreren, maar ook de warmte van de kleuren zelf. Zo wordt het kleurenpalet van je iPhone aangepast zodat je scherm altijd een ‘natuurlijke’ gloed afgeeft.

Uiteindelijk zou True Tone vooral handig zijn voor alle nachtelijke Facebook’ers; omdat het scherm een warmere kleur afgeeft, zou het minder negatieve gevolgen met zich meebrengen. Slapeloze nachten of barstende koppijn zouden dus verholpen kunnen worden. Of Apple daadwerkelijk de nieuwste iPhones gaat uitrusten met een True Tone-scherm is nog even afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *