Apple gaat onschuldige app toch niet verwijderen

Apple gaat onschuldige app toch niet verwijderen

De naam Amphetamine staat Apple niet aan en daarom zou het Amerikaanse techbedrijf in actie komen.

Een creatieve naam verzinnen en er vervolgens voor gestraft worden omdat de uitgever het niet aan staat. Mogelijk dreigt dit scenario voor de maker van Amphetamine. Deze drug, in het Nederlands amfetamine, gebruikt men in de medische wereld voor ADHD-patiënten en mensen met narcolepsie. In de party scène staat het echter beter bekend als speed. Een drug die zorgt voor een snelle oppepper met een krachtig effect.

Amphetamine in de Mac App Store

Al sinds 2014 is de app Amphetamine te vinden in de App Store van Apple. Het heeft niks met drugs te maken. De applicatie helpt apps op de Mac wakker te houden terwijl je ze niet gebruikt. Vandaar ook dat de naam een knipoog is naar de toepassing. Apple kan er minder om lachen en overwoog Amphetamine te bannen uit de store.

In eerste instantie had het Amerikaanse techbedrijf besloten Amphetamine op 12 januari 2021 te verwijderen uit de App Store. Op deze beslissing is Apple nu toch weer teruggekomen. Als reden gaf Apple aan dat de app niet zou voldoen aan de strenge voorwaarden van het bedrijf. Daar heeft de naam natuurlijk mee te maken.

Het is een opmerkelijke zaak. In de Verenigde Staten is amphetamine gewoon verkrijgbaar op doktersrecept. Op geen enkele mogelijke manier verheerlijkt de applicatie deze drug. (via Macrumors)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *