‘Apple gaat op zoek naar een andere chipmaker’

Auteur: , 2 Reacties
Apple

Mogelijk hebben we te maken met de laatste generatie Qualcomm iPhones.

Het rommelt al een tijdje tussen Apple en Qualcomm. Tussen de twee partijen liggen de zaken zo gevoelig, dat Apple een samenwerking niet meer ziet zitten. Dat schrijft de Wall Street Journal in een publicatie. Apple zou overwegen om de overstap te maken naar een andere chipfabrikant. De namen Intel en MediaTek worden hier genoemd.

Qualcomm en Apple werken al jaren samen. De chipfabrikant heeft een dominante positie op de markt en volgens Apple misbruikt Qualcomm deze macht. Concurrenten hebben geen kans van doorbreken en daarom spande Apple eerder dit jaar een rechtszaak tegen Qualcomm aan. Qualcomm liet het er niet bij zitten en klaagde vervolgens Apple aan. Het heeft gezorgd voor een beschadigde relatie tussen de twee partijen. Meer informatie over deze ruzie lees je hier.

De samenwerking staat nu op het spel. Mogelijk hebben de volgende generatie iPhones en iPads een chip van een andere fabrikant. Mocht dit zo zijn, dan weet je nu hoe dit komt.2 reacties

misschien moeten ze exynos van Samsung gebruiken, ze hebben nu toch al het scherm, ram geheugen, etc van dat merk!
Je maakt toch een deal? Apple vraagt aan Qualcomm hoeveel het gaat kosten om een X aantal chipjes te bakken. Als Qualcomm te duur is vraag je een andere partij.

Apple heeft een aantal rekening niet betaald om Qualcomm onder druk te zetten zodat de prijzen naar beneden kunnen. Qualcomm denkt dikke vinger; wij leveren niet meer. Dus de beslissing ligt niet bij Apple alleen dat Qualcomm straks niet meer gaat/wil leveren.

Als Apple straks een betere (goedkopere) deal met Intel weet te sluiten merkt de consument hier helaas toch weinig van. Verkoop prijzen blijven toch wel hetzelfde, zo niet, stijgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).