Apple gaat samenwerken met oude rivaal IBM

Apple en IBM gaan samenwerken
De twee bedrijven gaan samen aan de slag voor de zakelijke markt.

Het nieuws kwam voor veel mensen onverwacht. Het verliep namelijk niet altijd vreedzaam tussen de twee bedrijven. Dertig jaar geleden stonden IBM en Apple nog lijnrecht tegenover elkaar. Veel mensen kennen dan ook nog de foto van Steve Jobs die zijn middelvinger opsteekt voor het logo van IBM. Maar tijden veranderen en de twee bedrijven willen zich samen sterk maken voor zakelijke gebruikers.

IBM gaat zich bezig houden met het produceren van zakelijke apps voor iOS. Een goede zet voor het bedrijf, aangezien IBM’s software op deze manier op veel meer apparaten komt.

Apple’s producten zijn vooral populair onder de consumenten, maar het techbedrijf krijgt op deze manier de kans om bijvoorbeeld zijn iPhone en iPad gebruiksvriendelijker te maken voor zakelijke klanten. Het zou maar zo kunnen dat Apple een grote speler gaat worden op de zakelijke markt.

Ook concurrent Microsoft maakt zich hard voor de zakelijke markt. Door de samenwerking tussen IBM en Apple zal de druk op Microsoft toenemen.

Nog geen reacties

  1. Mijn vader is oud IBM’er. Laten we het netjes houden, hij was niet echt te spreken over de streken van Apple en ook over de de heer Gates is hij uitgesproken. Het is dat hij nog leeft anders zou hij zich in zijn graf omdraaien.

    maar tijden veranderen en zowel IBM als Apple zijn enorm veranderd.

  2. Mijn vader is oud IBM’er. Laten we het netjes houden, hij was niet echt te spreken over de streken van Apple en ook over de de heer Gates is hij uitgesproken. Het is dat hij nog leeft anders zou hij zich in zijn graf omdraaien.

    maar tijden veranderen en zowel IBM als Apple zijn enorm veranderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *