‘Apple gaat zelf aan de slag met MicroLED’

'Apple gaat zelf aan de slag met MicroLED'
Met het opkopen van fabrieken haal je nieuwe technologieën in huis.

In 2014 kocht Apple het bedrijf LuxVue. Deze firma werkte aan MicroLED-technologie en nu lijkt het erop dat we MicroLED gaan terugzien in producten van het techbedrijf. Bloomberg schrijft dat Apple een flink bedrag heeft geïnvesteerd in de techniek om later met MicroLED displays te komen.

De verwachting is dat de Apple Watch en iPhone de eerste apparaten zullen zijn met een MicroLED display. MicroLED is zuiniger en geeft een beter contrast. Op dit moment zijn er nog maar weinig techbedrijven die werken met de techniek, maar dat kan de komende jaren zomaar anders zijn. De nieuwe modulaire televisie van Samsung, die in augustus op de markt komt, heeft bijvoorbeeld ook een MicroLED-scherm.

Voor een lange periode maakte Apple gebruik van ‘ouderwetse’ LCD-technologie voor de iPhone en iPad. Pas met de komst van de iPhone X is het bedrijf uit Cupertino overgestapt op OLED-technologie. De komende jaren zal Apple nog wel met OLED blijven werken, maar op termijn kunnen we dus een overstap naar het zuinigere MicroLED verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *