Apple: ‘Gebruik tweestapsverficatie!’

Lekker wakker worden met een melding
Maar om dat nou midden in de nacht te moeten zeggen…

Gebruikers van de béta versie van iOS 10.3 keken vannacht wel even raar op toen zij een melding gekregen van Apple. In de popup melding werd hen gevraagd om tweestapsverificatie aan te zetten om hun Apple ID en iCloud account extra te beschermen. Dat meldt 9to5mac.com.

Als je de melding swipet, word je naar een scherm in de instellingen app gestuurd. Daar wordt uitgelegd wat tweestapsverificatie is en hoe je het kunt aanzetten voor maxmimale veiligheid. Als je meer wil meten over deze optie, kun je ook de langere versie lezen.

Mocht je de melding genegeerd hebben, dan kun je daar niet meer omheen in de instellingen app. Je krijgt dan een waarschuwing te zien bovenaan het scherm met de vraag of je de verificatie wil aanzetten.

Volgens Apple is de verificatie de beste manier om je account veilig te houden. Het kan je account zelfs beschermen als iemand anders je wachtwoord weet. Als je je aanmeldt, word je identiteit gecontroleerd aan de hand van je telefoonnummer.

Wil je deze verificatie niet aanzetten, dan is het nog tamelijk moeilijk om de melding weg te krijgen. Je moet het handmatig weghalen of je moet dus de tweestapsverificatie aanzetten.

Gelukkig is het instellen van de tweestapsverificatie heel eenvoudig. Je drukt op aanzetten en verifieert jezelf met je telefoonnummer. Je krijgt ter bevestiging nog een e-mail van Apple dat het allemaal gelukt is en je bent klaar.

Het is natuurlijk belangrijk dat je je account goed beveiligd, maar misschien is het niet helemaal handig van Apple om zijn gebruikers tot tweestapsverficatie te dwingen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *