Apple-gebruikers grootste dataverbruikers met 5s aan kop

Stapeltje iPhone 5s
Data, daar lusten Apple gebruikers wel pap van. Mensen met een iPhone en/of iPad verstoken veruit de meeste data, met de iPhone 5s aan kop.

Het bedrijf JDSU Research heeft wereldwijd het data-consumptiegedrag onderzocht. Hierbij hanteerde men het dataverbruik van een good ‘ol iPhone 3G als referentie en het verbruik van verschillende smartphones en tablets werd daarmee vergeleken. Dat leverde onderstaande plaatje op waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen ontwikkelde landen en de zogenaamde opkomende landen.

Smartphone en tablet dataverbruik

Razendsnelle 4G en LTE mobiele netwerken die veelal door de modernere toestellen worden ondersteund, bieden nieuwe mogelijkheden waardoor het dataverbruik logischerwijs toeneemt. Echter wat opvalt is dat gebruikers van de iPhone 5s ronduit de meeste data opslurpen. Ook opmerkelijk is dat mensen in opkomende landen aanzienlijk meer data zijn gaan gebruiken dan voorheen.

Voor het vierde jaar op rij voert een iPhone de lijst aan als grootste dataverbruiker. Op het hoofdkwartier in Cupertino is men hier apetrots op, want het bewijst volgens de marketingafdeling van Apple dat mensen op hun iPhone en iPad veel meer doen dan op ieder ander toestel.

Nog geen reacties

  1. Ik denk dat het vooral aantoont dat Apple gebruikers over het algemeen meer geld te besteden hebben en daardoor duurdere belbundels hebben met meer data.

  2. Ik denk dat het vooral aantoont dat Apple gebruikers over het algemeen meer geld te besteden hebben en daardoor duurdere belbundels hebben met meer data.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *