Apple geeft digitaal nekschot aan Alex Jones

Alex Jones Infowars Apple
Nu is het helemaal klaar met de complotdenker.

Vorige maand berichtten we al over de actie van grote mediabedrijven die Alex Jones in de ban deden. Zo is het Infowars niet meer terug te vinden op Facebook, YouTube en iTunes, waarna andere media volgden. Vandaag lijkt Apple het digitale imperium van Alex Jones het definitieve nekschot gegeven te hebben. De Infowars-applicatie van de controversiële complotdenker is niet meer terug te vinden in de App Store.

De techgigant meldt dat Jones in zijn podcasts de richtlijnen van de App Store heeft overtreden. Reuters meldt dat het gaat om ‘lasterlijke, discriminerende of anderszins kwaadaardige inhoud, zeker als die een specifieke groep verndedert, intimideert of in gevaar brengt’. De losse afleveringen waren al verwijderd op iTunes, maar Apple gaat nog een stukje verder.

Eerder deze week besloot Twitter ook al om Jones een permanente ban te geven op basis van vrijwel dezelfde redenen als Apple, namelijk: ‘overtredingen van de regels tegen aanstootgevende inhoud, nu en in het verleden’. Jones sloeg in een reactie van zich af en stelde dat Infowars wordt aangepakt omdat zij de waarheid spreken en populair zijn.

Alex Jones staat bekend om zijn controversiële complottheorieën. De Amerikaan weet veel mensen te boeien met zijn vaak prikkelende opvattingen en overtuigingen. Zo is ‘9/11’ een ‘inside job’ en was de Sandy Hook-basisschool aanslag in 2012 uitgevoerd door extreem linkse terroristen, om zo de rechten met betrekking tot wapenbezit aan te vechten.

Eén reactie

  1. Naast doemdenken voegde de man in kwestie niet veel toe volgens mij.
    Heb er wat dingen van voorbij zien komen, Maar dat kun je toch niet serieus nemen?
    En helaas is dat voor veel mensen dus wel het geval. Ik vind het ergens wel terecht. Doe maar op je eigen website. gebruik die services om naar je eigen website door te linken. fixed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *