Apple geeft garantie op apps: geld terug bij tegenvallers

Apple geeft garantie op apps: krijg je geld terug bij tegenvallers
Heb je een app gedownload die achteraf toch niet helemaal aan je verwachtingen voldoet? Apple zorgt er nu voor dat je je geld terug krijgt dankzij een garantie van veertien dagen.

Apple heeft onlangs de algemene voorwaarden van iTunes aangepast en onder andere aangevuld met de nieuwe garantie-regeling. Die is volgens het Duitse iFun.de alleen van toepassing voor inwoners van de Europese Unie en dat is voor ons gelukkig het geval. Je kunt nu namelijk je geld terug krijgen voor digitale aankomen in iTunes, de App Store en de Mac Store.

Wanneer je de app binnen veertien dagen annuleert via de ‘meld een probleem’-functie, dan wordt de aankoop uit je iTunes verwijderd en kan je er vanzelfsprekend geen gebruik meer van maken. Vervolgens krijg je het aankoopbedrag terug. Daar kan best eens misbruik van gemaakt worden, want je hoeft geen reden op te geven voor het ‘terugsturen’ van de app. Dat betekent in theorie dat je een boek uit kunt lezen of een game uit kunt spelen, terwijl je hier vervolgens je geld voor terug krijgt.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *