Apple geeft U2-album of je het nu wilt of niet [spam]

Tim-Cook-U2
Als je vandaag in de muziekfolder van je iPhone of iPad kijkt, dan zul je daar ineens het nieuwe album van U2 zien staan. Zonder toestemming heeft Apple deze nieuwe muziek naar alle iOS-apparaten geüpload.

Het hangt van je iCloud-instellingen af of het album ook daadwerkelijk al gedownload is, maar er staat hoe dan ook een foldertje van Songs of Innocence (ironische titel, maar dat terzijde) op je te wachten. Als je helemaal geen zin hebt in U2, dan blijkt het knap lastig om de muziek/spam te verwijderen.

Het is namelijk niet mogelijk om het album van je iTunes-account te wissen. Je kunt slechts het album verbergen op je lokale iTunes-account, terwijl hij dus voor eeuwig in je iCloud zal blijven zitten.

‘Grootste release ooit’
Tijdens het Apple Event kwamen de mannen van U2 het podium op, die vervolgens in een ongemakkelijk gesprekje met Tim Cook, CEO van Apple, hun nieuwe album lanceerden. Cook noemde de albumrelease de grootste ooit, wat nu ineens een stuk logischer klinkt als miljoenen mensen hem ongevraagd door hun strot geduwd krijgen. “Dit is een mijlpaal in de geschiedenis van de muziek, en jij maakt er deel van uit”, aldus een mailtje van iTunes. Bedankt Apple.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *