Apple gooit iPhone 4 weer in de verkoop

iPhone 4 8GB
In mobieltjesland is de 3,5 jaar oude iPhone 4 ondertussen “enigszins gedateerd”. Toch heeft Apple besloten om het toestel in India te laten reïncarneren.

Waarom? Heel simpel! In het land waar men met Roepies betaalt, kan de gemiddelde burger zich de duurdere iPhone modellen domweg niet veroorloven. In India heeft Apple het afgelopen kwartaal vooral in het midden-segment dan ook veel marktaandeel verloren aan rivaal Samsung.

Waar we eerder dachten dat de iPhone 5c een budgettoestel zou worden -juist voor markten als bijvoorbeeld India- bleek niets minder waar. Hierdoor is Apple in de lagere segmenten niet goed vertegenwoordigd en dat hebben ze dus gevoeld in Cupertino.

Bij zijn comeback zal de iPhone 4 8GB omgerekend zo’n 180 euro gaan kosten. Eerder hing er in India een prijskaartje van 315 euro aan dit toestel. Het huidige topmodel de 5s kost in India omgerekend 640 euro. Gruwelijk veel geld voor een doorsnee Indiër.

Apple heeft een half jaar geleden de iPhone 4 uit productie genomen. Naar verwachting zullen de voorraden die Apple wereldwijd nog op de planken heeft liggen, richting India worden verscheept. Het is nog niet duidelijk of er ook daadwerkelijk nieuwe toestellen zullen worden geproduceerd. (via: economictimes)

Nog geen reacties

  1. Voor 180 euro heb ik ook wel belangstelling, voor deze prijs is het een perfect toestel.
    Vooral de kwaliteitsbeleving van Apple is toch hoger dan bij andere toestellen.
    Wil niet zeggen dat de kwaliteit echt beter is, maar zo voelt en ziet het er wel uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *