Apple haalt bezem door de App Store

iPhone
De grote schoonmaak is begonnen!

Eerder kondigde techgigant uit Californië aan dat de App Store toe is aan een grote schoonmaak. Cijfers via onderzoeksbureau SensorTower laten zien dat Apple inderdaad is begonnen met het opschonen van de App Store. In de maand oktober is een enorme piek waarneembaar als het gaat om het aantal apps die verwijderd zijn. Normaal gesproken gaat het iedere maand om zo’n 15.000 apps die worden geweerd uit de store. In oktober waren dit er bijna 50.000.

Het gaat om apps die verouderd zijn of niet meer functioneren. Het techbedrijf wil geen troep in de App Store. De applicaties die worden aangeboden moeten goed werken en zinvol zijn. Ieder jaar komt er wel een nieuwe iPad of iPhone en ook een nieuwe versie van iOS. Eén van de richtlijnen van Apple stelt dat de apps in de App Store compatibel zijn met de nieuwste versie van iOS. Er zijn echter honderden ontwikkelaars die niets meer doen met hun app en daardoor werkt deze bijvoorbeeld niet met de nieuwe iPhone 7. Apple schopt deze applicaties de App Store uit. (via TechCrunch)

2 reacties

  1. Wordt misschien dan ook eens tijd om de Apparata app te vernieuwen, ik kreeg al een melding op mijn iPhone 6S kan resulteren in een langzamer werkende telefoon..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *