Apple haat Bitcoin apps, ze komen de App Store niet in

Auteur: , 1 Reactie
Bitcoin iPhone cover

De virtuele munt Bitcoin waar iedereen inmiddels wel iets over heeft gehoord, is met een stevige opmars bezig. Toch wil Apple er nog altijd niets van weten en weigert in de App Store consequent iedere app waarmee je Bitcoins kunt verhandelen.

Toen onlangs de app Gliph uit de App Store werd verwijderd, omdat daarmee Bitcoins kunnen worden overgemaakt, deden de makers navraag bij Apple. Al snel werd duidelijk dat apps die het mogelijk maken om te handelen in virtuele valuta sinds 2011 stelselmatig worden geweerd. Ondanks dat de Verenigde Staten de bitcoin kortgeleden nog als een geldig betaalmiddel erkende. Wat wel mag is het bekijken van de status van je digitale portemonnee.

Bij Google hanteert men soortgelijke regels, maar leven deze momenteel minder streng na. Volgens de makers van Gliph heeft Google nog geen Bitcoin apps verwijderd om deze reden. Er zijn dan ook legio Bitcoin apps voor Android te vinden.

Behalve Gliph werden door Apple ook apps als o.a. Bitpak, Bitcoin Express, Blockhain.info en Coinbase verwijderd. Een aangepaste versie van Gliph is inmiddels weer beschikbaar, maar daarmee kun je enkel je saldo bekijken. Heb je een iPhone met een jailbreak, dan kun je de app “Bitcoin by MtGox Mobile” installeren en daarmee naar hartenlust Bitcoins kopen en verkopen. (bron: gliph)1 reactie

omdat zij het niet hebben uitgevonden wordt het weer verboden…je begrijpt echt niet dat deze firma nog klanten heeft…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).