‘Apple heeft $1,34 miljard aan belasting ontdoken in Italië’

Apple belastingfraude
Apple kwam al meerdere malen in opspraak door belastingfraude. Momenteel zou de belastingdienst van Italië bezig zijn aan een onderzoek naar de techgigant, die daar ruim een miljard dollar aan belasting ontdoken zou hebben.

Dat meldt Reuters aan de hand van twee gerechtelijke bronnen. Een aantal Italiaanse dochterondernemingen van Apple zouden een deel van hun winst afboeken via Ierland, om zo hun belastbaar inkomen in Italië te verlagen. Het zou gaan om 206 miljoen dollar in 2010 en 853 miljoen in 2012.

Naast Apple zouden ook grote bedrijven als Google en Amazon hun belasting verlagen door middel van internationale activiteiten. Hier worden dan ook grootschalige onderzoeken naar verricht, Apple lijkt vooralsnog echter degene te zijn die daar het meest de dupe van is.

2 reacties

  1. Dit heeft niks met belastingfraude te maken, maar alles met belastingontwijking. Het bedrijf maakt simpelweg gebruik van legale belastingconstructies waardoor ze minder belasting betalen. Dat ze daarbij de grenzen van opzoeken mag duidelijk zijn, en ik neem aan dat daar het gerechtelijk onderzoek op gericht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *