Apple heeft geen zin om The Interview op iTunes te zetten

Apple heeft geen zin om The Interview op iTunes te zetten
Bang voor represailles van het Noord-Koreaanse regime?

Ontroerend kerstverhaal wel. Rogen en Franco maken een film waarin ze de leider van Noord-Korea proberen te vermoorden, hackers gelieerd aan deze dictatuur infiltreren de verantwoordelijke filmstudio en stelen terabytes aan data, waarna er een dreiging wordt geuit die dermate ernstig is dat grote bioscoopketens besluiten de film in de ban te doen.

Sony Pictures besloot daarop de filmrelease te annuleren, maar in feite hadden ze hele andere plannen. De filmstudio is namelijk met Apple om de tafel gaan zitten om The Interview via iTunes te laten streamen. De film zou dan tegen een onbekend bedrag thuis bekeken kunnen worden. Een slimme workaround om zo de bangige bioscopen buitenspel te zetten.

Sony zou de hulp van de Amerikaanse regering hebben ingeroepen om een partner te vinden die de film wilde streamen, maar Apple ging niet overstag. Vooralsnog heeft Sony dus geen partner gevonden om de film online te streamen. Gelukkig zijn er wel al 200 bioscopen in de Verenigde Staten waar de film morgen te zien is. Of de film ook in Nederland gaat draaien is nog niet bekend.

[gv data=”frsvWVEHowg”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *