Apple helpt je met het verwijderen van U2-album

Apple-U2-Album
Herinneren jullie nog dat nieuwe album van U2 dat ineens op miljoenen iPhones stond? Apple komt nu met een tool om dit album weer uit je iTunesbibliotheek te gooien. Het werd tijd.

De ogenschijnlijke gulle gift van Apple viel niet bepaald in goede aarde, toen bleek dat Songs of Innocence van U2 ineens ongevraagd op ieders iPhone verscheen. Het internet ontplofte pas echt toen bleek dat je het album vervolgens haast niet kon verwijderen uit je bibliotheek en ‘aankopen-tab’ in iTunes.

Speciale tool
Vandaag komt Apple met een speciale tool om het album met een druk op de knop te verwijderen, en was zelfs genoodzaakt om er een speciale supportpagina voor op te richten. Hiermee verwijder je het album ook uit je ‘aankopen’, dus als je later spijt krijgt van je beslissing zul je het album moeten opzoeken in iTunes om hem opnieuw te downloaden. Veel tijd om spijt te krijgen heb je echter niet, want op 13 oktober eindigt de exclusieve deal die Apple met U2 heeft, en zul je gewoon weer moeten betalen voor het album.

Ongevraagd cadeautje
Tijdens het Apple Event van vorige week (waar de iPhone 6 en Apple Watch aangekondigd werden), sprong U2 het podium op om hun nieuwe album te presenteren. Samen met Apple CEO Tim Cook onthulde de band een exclusieve deal, waardoor het album compleet gratis te downloaden was. Daarbij vergaten ze te zeggen dat de nummers vervolgens ongevraagd naar je telefoon gepusht zouden worden. Dit schoot al snel in het verkeerde keelgat van veel iPhonegebruikers en andere muzikanten, die het een opdringerige actie van U2 vonden.

Klik hier om je te ontdoen van de vrijgevigheid van Apple, door Songs of Innocence te verwijderen. Wij blijven het een heerlijk ironische albumtitel vinden.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *