Apple HomePod is vooralsnog geen succes

HomePod
De Amerikaanse techgigant moet zichzelf achter de oren krabben.

Enkele maanden geleden betrad Apple de markt van de slimme speakers. Ze waren tamelijk laat, want tig techfabrikanten gingen hen voor. Dat Apple als laatbloemer met een slimme speaker komt heeft zo zijn nadelen.

De mensen die zo’n ding in huis willen hebben, hadden er bijvoorbeeld al eentje. Daarnaast is de speaker met een prijs van 349 euro geen voordelige aanschaf. Volgens een bericht van Bloomberg vallen de verkopen in Apple’s ogen tegen. Dat zouden bronnen die dichtbij de leveranciers staan hebben gezegd. Ook Apple Store-medewerkers en analisten uit de industrie beamen dat de HomePod vooralsnog geen succes is.

Naast het feit dat Apple laat was, worden ook andere redenen genoemd. Een marktlancering na de feestdagen was bijvoorbeeld geen slimme zet en de beperkte mogelijkheden met betrekking tot kunstmatige intelligentie maakt het geen aantrekkelijk apparaat voor velen.

Wellicht dat de komende maanden het roer zal worden omgegooid. Toekomstige software updates moeten de HomePod van nieuwe features voorzien. Dit neemt niet weg dat de concurrentie zeer pittig is.

Nog geen reacties

  1. niet zo raar, je beperkt je markt door alleen voice commands voor apple music te ondersteunen en niet voor spotify. Iedereen met een spotify abo zal dan sowieso voor een andere speaker gaan die dat wel ondersteunt… mooi product voor de rest, maar als spotify-gebruiker zal ik een google home max eerder aanschaffen 🙂

  2. Eerlijk is eerlijk: de kwaliteit van het geluid staat ver boven dat van de concurrentie. Dat is het eerste wat ik zou verlangen voor een speaker. Een beetje goede boekenplankspeaker (wat de Homepod toch een beetje is) kost ook al gauw 300 euro. Dus qua hardware zit je goed. Alleen even de software aanpassen. Het is wel typisch een product dat in het Apple Ecosystem goed werkt en dan bijna perfect is. Dus als je alles van Apple hebt, is het een grandioze aanvulling.

    Dus heb je veel Apple producten, dan is het een gelikt apparaat. Heb je dat niet en wil je vooral een SMART speaker in plaats van een smart SPEAKER, dan moet je voor de veel goedkopere concurrenten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *