‘Apple houdt vast aan 8 megapixels voor nieuwe iPhone’

Nieuwe iphone houdt zelfde camera
Hoopte je dat de camera van de iPhone 6s flink meer megapixels zou krijgen? Sla ‘m dan maar over, want alles blijft bij het oude.

Apple houdt namelijk vast aan een sensor met acht megapixels, zoals al sinds de iPhone 4s (geïntroduceerd in 2011) het geval is. De techgigant verbetert de camera van het toestel weliswaar jaarlijks, maar tot foto’s van een hogere resolutie zal dat vermoedelijk ook in 2015 niet gaan leiden.

Dat is althans de verwachting van analist Jeff Pu, die vandaag zijn licht liet schijnen op de camera-specificaties van de iPhone 6s of iPhone 7. Hij gaat er vanuit dat dezelfde technieken gebruikt worden, waardoor de 8-megapixelsensor dus behouden blijft. Dat is niet direct een groot probleem, aangezien de camera van de iPhone 6 nog steeds behoort tot de betere smartphone-camera’s, maar een beetje vernieuwing zou zeker op zijn plaats zijn.

3 reacties

  1. Op zich zijn het hele goede camera’s.. Voor een smartphone dan. Maar een hogere resolutie kan je ook gebruiken voor betere kwaliteit: door een grote foto te verkleinen, verwijnen artefacten. Bovendien kan je ook scherpere plaatjes schieten tijdens het zoomen – je afbeelding word groter en door te croppen krijg je een zoom-effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *