Apple in 2019 niet klaar voor 5G-netwerk

Zendmast
Problemen met processoren zouden de oorzaak zijn.

Nog niet zo lang geleden vroegen wij ons hier af wanneer Apple iPhones voor 5G zou gaan leveren. Het antwoord lijkt nu bekend. Bronnen vertelden namelijk aan Bloomberg dat dit vast nog niet in 2019 zal zijn. De oorzaak zou liggen in de ruzie met vaste Chipleverancier Qualcomm, waardoor er geen processoren beschikbaar zijn. Apple weigert ieder commentaar, maar bronnen zouden aan Bloomberg bevestigd hebben dat huidige leverancier Intel in 2019 geen geschikte processoren kan leveren.

Normaal kiest Apple soms voor chips van concurrenten, maar die kunnen door de te verwachten hoge vraag naar eigen toestellen en de capaciteit van minimaal 200 miljoen stuks die Apple nodig heeft niet leveren.

Overigens verwachten analisten wel eens dat die populariteit van de andere toestellen gevaarlijk voor het aandeel van iPhone kan zijn. Apple heeft wel eerder langer dan de concurrentie gewacht om nieuwe netwerken te integreren, maar de verschillen tussen 4G en 5G lijken zo groot dat Apple zich dat niet kan permitteren. Overigens is de discussie voor Nederland niet zo relevant aangezien hier toch pas op zijn vroegst in 2020 wordt begonnen met het opzetten van het netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *