Dit is de reden dat Apple deze Pebble app weigert

Apple opent de aanval op de smartwatch van Pebble
Apple heeft zich kort voor de lancering van de Apple Watch weer eens van zijn beste kant laten zien. Apps die aangeven de Pebble Watch te ondersteunen worden namelijk uit de App Store gegooid.

Er is tot nu toe één slachtoffer bekend van Apple’s schoonmaakactie: SeaNav US. De ontwikkelaars van de app gaven in de omschrijving voor de App Store aan dat hun app werkt met de smartwatches van Pebble en dat heeft Apple liever niet, zo kort voor de lancering van de Apple Watch. Een andere reden kunnen we niet bedenken, want SeaNav was al twee jaar te downloaden via de App Store.

Het gaat Apple overigens niet om de ondersteuning voor de Pebble Watch, dus SeaNav US hoeft niet aangepast te worden. Als de Pebble-support maar uit de omschrijving in de App Store gehaald wordt, is Apple weer tevreden en komt de app terug.

Het is nog niet duidelijk of Apple ook andere apps uit zijn downloadwinkel gaat halen om de hiervoor genoemde reden, maar het zou ons gezien de geschiedenis van het techbedrijf niet verbazen als het hier niet bij blijft.

Nog geen reacties

  1. Haha dit: “Apps die aangeven de Pebble Watch te ondersteunen worden namelijk uit de App Store gegooid”

    En dan dit:
    “Er is tot nu toe één slachtoffer bekend”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *