Apple in de knel: nog geen deals met grote platenlabels

Apple in de knel: nog geen deals met grote platenlabels
Apple heeft zijn zinnen gezet op de lancering van een eigen streamingdienst voor muziek, maar de voorbereiding loopt niet helemaal zoals Tim Cook & Co zouden willen.

Apple zou de dienst willen presenteren tijdens het Worldwide Developers Conference, dit jaar gehouden van 8 tot en met 12 juni. Apple kocht Beats Electronics in mei vorig jaar en heeft dus even de tijd gehad om de benodigde deals met platenlabels rond te krijgen, maar nog niet alle grote spelers in de muziekwereld hebben zich bij het techbedrijf aangesloten, zo schrijft Billboard.

Sterker nog: een van de bronnen van het Amerikaanse muziekblad gaat ervan uit dat we langer moeten wachten op de herlancering van Beats Music. “Het gaat niet lukken om de dienst in juni beschikbaar te maken, want de contracten zijn nog niet getekend.” Een andere bron denk ook dat het lastig wordt, maar houdt hoop: “Als er een bedrijf is dat het alsnog voor elkaar kan krijgen, dan is het Apple.”

Het is niet duidelijk waarom de overeenkomsten met de grote platenmaatschappijen op zich laten wachten, maar het zou te maken kunnen hebben met het feit dat Apple de gratis variant van Spotify wil slopen.

Nog geen reacties

  1. Even totaal off topic: Die Tim Cook ziet er , met zijn 55 jaar, bijzonder fit uit! Op de bovenstaande foto heeft hij toch behoorlijke triceps.

    Dan on topic: Op andere sites heb ik gelezen dat Apple van de platen maatschappijen eist dat deze Spotify gaan dwingen te stoppen met gratis muziek aan bieden. Wellicht dat dit voor de platenbonzen te ver gaat. Daarnaast kan ik mij voorstellen dat ze huiverig zijn om met Apple in zee te gaan. Als toeleverancier, en dat ben je dan natuurlijk, kan Apple je flink uitknijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *