Officieel: Apple komt met draadloze AirPods

airpods
De headphonejacks zijn verdwenen bij de iPhone 7. Dus komt Apple met knetterdure draadloze oortjes.

De 3.5mm koptelefoonpoort van de iPhone is verleden tijd vanaf de iPhone 7. Daarom maakt Apple een einde aan de klassieke oordopjes en introduceert draadloze oortjes: AirPods. Uiteraard maken de AirPods ook verbinding met je Apple Watch en/of Mac. Apple is overigens niet de eerste die draadloze oortjes op de markt brengt. Onder andere Bragi, Motorola en Jabra waren Apple al voor.

De AirPods draaien op een nieuwe Apple W1-chip. Door deze chip wordt het mogelijk om constant verbonden te zijn met AirPods doordat sensoren waarnemen wanneer de oordopjes in je oor zitten. Alleen dan zal er muziek afgespeeld worden. Als je maar één oordopje uit je oor haalt, schakelt alleen dat dopje zichzelf uit en schakelt het andere dopje over naar mono, zodat je geen geluid mist. De AirPods zouden een speelduur moeten hebben van 5 uur. De AirPods kunnen echter wel onderweg opgeladen worden via de case, dan kun je in totaal 24 uur luisteren. Thuis zijn de dopjes/case gewoon op te laden via de lichtnetadaptar van je iPhone.

Wil je toch gewoon je eigen koptelefoon blijven gebruiken bij de iPhone 7? Dan kan dat via de extra 3,5 mm jack-naar-Lightning-adapter die standaard wordt meegeleverd bij de iPhone 7. De AirPods zelf krijgen een prijs van 169 dollar (179 euro). Wat vrij prijzig is. /understatement

4 reacties

  1. Volgens mij klopt jullie stuk over het opladen niet. Wat ik er van begreep is: de airpods hebben 5 uur capaciteit, vervolgens heeft de ‘case’ capaciteit om de Airpods voor 24uur gebruik op te kunnen laden. Dit is dus ‘onderweg’. Vervolgens kan de case (met daarin de airpods) via de lightning connector worden opgeladen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *