Apple introduceert 2013 MacBook Pro Retina’s


Na meer dan een jaar heeft Apple vanavond de MacBook Pro’s van een update voorzien. Na de update van de Airs viel deze toch wel te verwachten. Desalniettemin staan ze er weer mooi bij.

De nieuwe MacBook Pro Retina’s krijgen snellere grafische kaarten, en houden dit ook langer vol door een nieuwe accu. In theorie is het nu mogelijk om de hele Batman-trilogie te kijken met 1 acculading – negen uur dus. Films die via 802.11ac ook goed te streamen zijn. Ook nieuw is Thunderbolt 2. We hebben het eerder gezien op de Mac Pro, en nu ook op de Macbook Pro.

De 13 inch Macbook Pro Retina is een stuk lichter geworden en weegt voortaan 1,5 kilogram. De dikte is afgenomen tot 1,8 cm, voorheen was-ie 2,4 cm dik.

Prijs

De nieuwe MacBook Pro 13 inch begint bij €1.329, de 15 inch MacBook Pro Retina begint bij €2.029, en de verkoop van beiden begint vandaag. De ‘oude’ MacBook Pro blijft overigens nog steeds in het assortiment. Het 2,5 Ghz-model is de enige keuze als je per sé een interne Superdrive wilt, en wisselt van handen voor €1.229.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *