Apple introduceert iOS 8: alle feiten op een rij

Apple introduceert iOS 8: alle feiten op een rij
Apple heeft zojuist iOS 8 aangekondigd in San Francisco. Hier lees je de belangrijkste vernieuwingen.

Deze nieuwe update, die in de herfst zal worden geïntroduceerd, is niet zo groot als de introductie van iOS 7. We zullen dan ook geen grote veranderingen aan het uiterlijk zien, maar juist een hoop nieuwe apps en een aantal nieuwe functies.

Gebruikers krijgen nu de kans om via de nieuwe HealthKit-app gegevens over hun gezondheid bij te houden. De app werkt niet alleen met producten van Apple zelf, maar ook met bijvoorbeeld wearables van andere producenten.

Apple ios8 WWDC

We zien ook dat het notificatiesysteem in iOS8 is aangepakt. Notificaties zoals sms’jes en kalenderpunten kunnen nu direct vanuit het notificatiecentrum worden beantwoord. In iOS7 hadden we nog 3 tabbladen, maar na de nieuwe update zal er 1 verdwijnen. We krijgen dan alleen nog maar het tabblad Vandaag en Alle Notificaties te zien.

In de Mail-app van iOS 8 wordt het mogelijk om met een simpele swipe-beweging naar links of naar rechts een mail te markeren waardoor deze automatisch bovenaan blijft staan. Je kan straks ook door tweemaal op de home knop te drukken de meeste gebruikte contactpersonen tevoorschijn halen. Het wordt ook mogelijk om een bericht waar je op dat moment mee bezig bent naar de zijkant van het scherm te plaatsen, en verder te gaan met een nieuw bericht. Hierdoor kan je de berichten in je inbox gewoon blijven zien.

Apple ios8 WWDC

De Spotlight-functie heeft ook een grote update gekregen. Met een zoekopdracht worden nu verschillende resultaten getoond, uit bijvoorbeeld de App Store, Wikipedia of iTunes. In de nieuwe QuickType-functie worden nu ook voorspellingen gedaan aan de hand van je eigen typegedrag. Het houdt zelfs bij wat je typt in verschillende apps en houdt daarbij ook de geschiedenis bij van welke woorden je gebruikt.

In de foto-app zal je straks ook nieuwe filters en aanpassingsmogelijkheden tegenkomen. Zo kan je straks de helderheid, contrast en de schaduwen in foto’s direct kunnen aanpassen. Het wordt ook makkelijker om al je foto’s weer terug te vinden, je kan straks namelijk op datum, locatie en mappen zoeken. Het wordt ook mogelijk om andere foto-apps ín de standaard foto-app te gebruiken.

Apple ios8 WWDC

Muziekherkenningsdienst Shazam krijgt een diepere intergratie met Siri. Wanneer Siri een nummer herkent kun je die, indien beschikbaar, direct aanschaffen in iTunes. Er zijn ook 23 nieuwe talen toegevoegd aan Siri, maar of Nederlands daarbij zit is op dit moment nog niet bekend.

Ook nieuw is Family Share. Met Family Share kun je aankopen vanuit de App Store en deze delen. Je kan dit doen met met mazimaal zes personen, mits ze op dezelfde creditcard zijn aangesloten. Er zal ook toestemming worden gevraagd aan een ouder, mocht de aankoop door een kind worden gedaan. Een ouder krijgt een pushbericht wanneer een kind een app-download, en kan middels een knop toestemming geven voor de aanschaf.

De bètaversie van iOS 8 voor ontwikkelaars is vanaf vandaag te downloaden. De reguliere versie van iOS 8 wordt in de herfst vrijgegeven en komt naar de iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPod Touch (5e generatie), iPad 2, iPad met Retinascherm, iPad mini en iPad mini met Retinascherm. De aloude iPhone 4 en alles wat daarvoor kwam komen niet in aanmerking voor deze software-update.

Lees ook: 8 dingen die je moet weten over iOS 8.

[lg_folder folder=”Apple/iOS_8/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *