Apple iOS 13 tergt gamers met irritante knip-plak-functie

Daar vlieg je dan
Gamers hebben vooralsnog niks aan iOS 13.

Apple heeft sinds de afgelopen keynote een nieuwe eigenschap ontwikkeld: dat van gamer-vriend, een bedrijf dat handige (en in dit geval briljante) features ontwikkeld voor gamers. Helaas heeft het miljardenbedrijf ook een gigantisch aspect van mobiel gamen gemist met de release van iOS 13; gamers gebruiken nog al eens meer dan twee vingers.

iOS 13 (lees hier wat er allemaal nieuw is) is Apple’s nieuwste besturingssysteem voor onder andere iPhone en bevat een fout die het onmogelijk maakt om te gamen. Zoals beschreven door 9to5mac zit er een knip-en-plak-functie in iOS 13 ingebakken waarmee gebruikers tekst gemakkelijk kunnen kopiëren. Daarvoor moet je voor zo’n 2 seconden drie vingers op het scherm plaatsen, waarna een menu tevoorschijn komt. Je raadt het al, dat gebeurt ook tijdens een intens potje Fortnite.

Sinds iOS 13 is het voor veel iPhone-gebruikers bijna onmogelijk om hun favoriete games te spelen, simpelweg omdat er regelmatig een menu in hun gezicht geduwd wordt. Games als PUBG waarschuwen hier tijdens het opstarten zelfs voor en raden je aan om de iOS-update nog niet te installeren.

Nu is er goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat ondanks de bewoording van 9to5mac dat het hier om een ‘bug’ gaat, het bij zo’n beetje iedere app gebeurt waar drie vingers aan te pas komen. Kortom, het lijkt niet om een bug te gaan, maar een gigantische vergissing van Apple. De functie zou namelijk alleen aan moeten gaan wanneer er überhaupt kopieerbare text in beeld is. Dat is bij de meeste games niet het geval.

Het goede nieuws is dat de functie naar verluidt bij de eerstvolgende iOS-update rechtgetrokken zal worden. Dat zal volgens de planning al op dinsdag 24 september gebeuren, dus dat scheelt dan weer. Tot die tijd toch maar even een van de 6 gratis Batman-games spelen dan maar..

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *