Apple iOS 7 krijgt strakker uiterlijk, maar is vertraagd

Apple iOS 7: vertraagd en strakker uiterlijk op komst
Een lanceerdatum voor het nieuwe besturingssysteem van Apple is nog niet bekend, maar de details druppelen langzaam binnen.

Appel iOS 7 zou volgens verschillende bronnen op Branch.com, waaronder Apple-insder John Gruber, vooral cosmetisch worden aangepakt. Iets dat eerder al onderschreven werd door WSJ.com. Dit heeft te maken met de invloed van Jony Ive. Apple’s meest bekende designer is sinds oktober ook verantwoordelijk over het design van iOS. En bij iOS 7 zou zijn invloed pas echt zichtbaar moeten worden.

Onderhuids schijnen de aanpassingen mee te vallen. Wel gaan er verhalen over de toevoeging van een biometrische scanner waarmee vingerafdrukken kunnen worden gelezen. Dit als vervanger voor wachtwoorden of om vingervlug betalingen mee af te ronden. Dat verklaart meteen waarom Apple onlangs het Amerikaanse AuthenTec heeft gekocht, een bedrijf dat chips voor vingerafdruksensors maakt.

Wel zou iOS 7 vertraging hebben opgelopen door de uiterlijke veranderingen die Ive wil doorvoeren. Om de ‘wachttijd’ minimaliseren zijn er ontwikkelaars van bestaande projecten getrokken om mee te sleutelen aan het besturingssysteem dat we ongetwijfeld op de iPhone 5S zullen zien, die naar verwachting in juli of augustus wordt gepresenteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *