Apple iPhone 11 Pro Max vs Samsung Galaxy Note 10+

Eenduidig
Tja, op papier is het redelijk duidelijk wie hier de winnaar is…

Begin deze week onthulde Apple de nieuwe generatie iPhones, in de vorm van een iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Die laatste is de crème de la crème onder de iPhones en dat vereist een waardige tegenstander. Vandaar dat we vandaag de nieuwste en grootste iPhone naast de nieuwste en grootste Galaxy smartphone leggen.

Voor alle smartphone-liefhebbers die graag meer dan €1000 neerleggen voor een high-end smartphone, zijn er meer keuzes dan ooit. De iPhone- en Android-vlaggenschepen hebben daarbij een identieke doelgroep wat betreft prijsklasse.

Maar je hoeft geen Samsung-fan te zijn om te zien hoe ver de Galaxy Note 10+ boven de iPhone 11 Pro Max uitstijgt. Okay, het display van de Note 10+ is groter en heeft meer pixels per inch, maar dat is een kwestie van smaak; zo’n gigantische telefoon kan ook een nadeel zijn en over smaak valt niet te twisten.

Andere features zijn iets objectiever niet te vergelijken: Samsung levert gemakkelijk 4 keer zoveel opslagruimte voor dezelfde prijs. Als je de duurste iPhone 11 Pro Max neemt dan ben je meer dan €1600 kwijt, terwijl je met €1100 euro voor een Galaxy Note 10+ en nog een paar tientjes voor een MicroSD-kaartje van 512GB de helft meer opslagruimte hebt voor honderden euro’s minder. Sowieso, €1100 voor een smartphone met 64GB niet uitbreidbaar geheugen is tegenwoordig behoorlijk karig wat mij betreft.

Ook is het bijna gênant om de hoeveelheid RAM te vergelijken: 6GB voor Apple tegen 12GB voor Samsung. De Galaxy Note 10+ laadt daarbij in theorie veel sneller op, heeft meer megapixel op de Ultra Wide-camera (al heb je met de iPhone veel soepelere controle over die camera’s) en komt hij bovendien met een in-display vingerafdrukscanner en een S-Pen.

In alle eerlijkheid is er niet geweldig veel wat deze vergelijking het voor Apple wat minder pijnlijk kan maken. Volgens het miljardenbedrijf is de Apple A13 Bionic wel de snelste CPU en GPU in de smartphone-industrie, dus het zou uit latere tests goed kunnen blijken dat de iPhone 11 Pro Max wat betreft performance perfectie nastreeft.

Maar op papier is het behoorlijk duidelijk:
[table “248” not found /]

Lees ook: Galaxy Note 10+ scherm en camera verslaan Apple en Huawei

Nog geen reacties

 1. Nou er mag wel wat gedaan worden aan de juiste informatie.

  -edit: dank u, is inmiddels gefixt-

  Bijzonderheden: DEX ! En dat is geen kleinigheid mijn inziens.
  En wat te denken van Reverse Wireless chargen. Ook steeds handiger voor mensen met draadloze earbuds en smartwatches.

  En ook niet te snel over de volledige Windows integratie ! Draadloze verbinding met de Windows app en het toestel bedienen en data pushen zo vanaf de PC/Laptop.

     • @jantje_555: De prijs zal niet aangepast worden, want dit is de prijs die Apple zelf bekend heeft gemaakt. Zoals in een eerder thread beschreven, gaan we uit van de adviesprijs en niet van de goedkoopste deal bij een 2-jarig abonnement, want dat zou de vergelijking oneerlijk maken.

    • @yannickspinner: pro max heeft een 3969 mha batt. Misschien moet apparata gewoon even wachten met onzinnige vergelijkingen maken tot de feiten bekend zijn. vaak liggen namelijk de praktijk feiten ver van de spec feiten vandaan.

     Het gaat namelijk om de praktijk … de efficiëntie .. kwaliteit … levensduur etc etc ( betaal je voor ). Spec op papier kunnen mooi zijn ( en betaal je ook voor ) wanneer een 100000 mha batt na 5 uur is leeggetrokken heb je er nog niets aan.

     • @dgh74: ‘Onzinnige vergelijking’ lijkt me een beetje heftig uitgedrukt, want er zijn zat conclusies te trekken uit de informatie. Daarbij refereer ik in het artikel zelfs naar de uiteindelijk performance die de doorslag kan geven, maar dat moet eerst blijken. Vooralsnog is dit wat we hebben en waar men over geïnformeerd kan worden.
      Wat betreft de batterijgrootte, blijft het voor allerlei outlets gokken omdat Apple daar altijd geheimzinnig over doet. Pas gisteren komen media met een nieuwe schatting van de grootte. Apple zou hier misinformatie tegen kunnen gaan door zelfs open te zijn over de capaciteit.

     • @yannickspinner: Iets “vergelijken” op basis van geruchten en aannames is zeker onzinnig. Vervolgens Apple de schuld geven van het feit dat jij fake news post is ronduit belachelijk. Wanneer je iets niet weet … dan weet je het niet.

      Eens … dat je het niet weet is apples schuld .. je kan ook een paar dagen wachten tot het daadwerkelijk bekend word. Dat jij vervolgens zomaar wat het internet opgooit is je eigen verantwoordelijkheid lijkt me.

     • @yannickspinner: dit bedoel ik dus … onzinnige vergelijking met specs …. maar het gaat om praktijk / kwaliteit / efficientie / levensduur. Geweldige spec de note … MAAR (aldus displaymate ) :

      9to5mac.com/2019/09/23/iphone-11-pro-best-smartphone-display/

     • @dgh74: Dus de gehele vergelijking met afmetingen, processor, hoeveelheid RAM, (gerectificeerde) batterijgrootte, Wattage en ga zo maar door is irrelevant omdat de iPhone een geweldig scherm heeft?

      Voor de duidelijkheid, ik heb de zin “dus het zou uit latere tests goed kunnen blijken dat de iPhone 11 Pro Max wat betreft performance perfectie nastreeft” toegevoegd omdat ik weet hoe goed Apple op bepaalde vlakken kan scoren. Maar dat maakt alle andere data nog niet nutteloos?

     • @yannickspinner: yup nutteloos

      Dat scherm was een voorbeeld.

      *Ppi is lager maar scherm beter getest
      *Resolutie lager maar beter getest
      * formaat scherm is kleiner beter getest
      (Displaymate)

      Geheugen staat nog steeds op 6gb trouwens maar is 4GB. Inmiddels heeft de praktijk uitgewezen dat de processor nog steeds sneller is … maar dat in een test the note uiteindelijk 3% (6sec ) sneller is door 300 % geheugen.

      Wanneer je het over specs hebt … wat zegt dat dan in REAL LIFE wanneer een mobiel 300% geheugen meer geheugen heeft … maar uiteindelijk slechts 3% sneller is ? Ondanks de mooie specs zegt mij dat de note dus feitelijk een log incapabel ding is.

      Specs zijn dus in dit geval compleet onzinning En ZEKER wanneer je ook nog foute info in die specs verwerkt

 2. Tsja, leuk al die “dikke” specs. Uiteindelijk zit je 9 van de 10 keer te internetten, whatsappen, sociale media, bellen of te mailen.

  Kan allemaal ook prima op een iPhone 8 of midrange android voor de helft van het geld.

   • @turbobrick: waarom zou ik mij moeten verweren ? Ik wou gewoon dat het lijstje compleet was , voor mij moet Apple niks meer bewijzen maar jij kan alleen goed slapen als de specs van jouw favoriet de beste zijn !
    Ze mogen bij de concurrentie 100Gb ram en 5 TB geheugen steken en nog zal een echte Apple gebruiker niet overschakelen omdat die specs er met een goed OS en iCloud niet toe doen

    • @gorre: wat is het verschil dan tussen icloud en een andere cloud dienst…je hebt altijd internet nodig. dus buiten de EU met roaming zit je daar mooi met je “lege” telefoon en alles in de cloud…
     bijkomend is google photos gratis qua opslag (telt dus niet mee voor je google drive opslagruimte) en zit je met icloud beperkt.

     • @jantje_555: zeg ook niet dat er een verschil is , leren lezen , zeg letterlijk dat je met de cloud geen mega opslag nodig hebt en wie zit er constant buiten de EU en wilt daar ook nog eens zijn vakantiefoto’s bekijken ? Muziek kan je op voorhand downloaden anders kan je ook spotify buiten knallen , en niet gratis , ik betaal 2.99 € voor 200 GB voor het hele gezin , daar moet ik geen boterham voor laten

     • @jantje_555: wel eens van wifi gehoord ? hoezo roaming. Ben je op vakantie dan hebben bijna alle hotels wel een wifi oplossing. Daarbij google foto’s LIJKT gratis. Echter google krijgt zijn centjes door het analyseren van die prive kiekjes. Have fun met je 1 TB aan vakantiekiekjes wanneer je je telefoon verliest.

 3. 12 gb ram?!!! wat de hel moet je daarmee? de gemiddelde destkop heeft 8, een game pc meestal 16. 12 is echt te bizar voor een telefoon. Ik zou overigens wachten op de benchmarks, de iphones zijn altijd sneller met veel minder ram, omdat alles perfect met elkaar samenwerkt. Ook kunnen ze daardoor veel langer met de batterij doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *