Apple gaat falende iPhone 5-accu’s gratis vervangen

Auteur: , 4 Reacties
Apple gaat de accu van de iPhone 5 gratis vervangen

In het bezit van een iPhone 5 waarvan de accu sneller dan normaal leegloopt? Je bent niet de enige. Apple onderschrijft het accuprobleem en heeft een batterijwisselprogramma op touw gezet. Ook in Nederland.

Apple heeft een webpagina online gezet waarop valt te lezen dat een deel van de iPhone 5-oplage te kampen heeft met een verminderde batterijduur. Het gaat om toestellen die tussen september 2012 en januari 2013 zijn verkocht, de eerste maanden dat de iPhone 5 op de markt was. Een oorzaak van het accudeffect wordt niet genoemd.

iPhone serienummer

Op deze pagina kun je het serienummer van je iPhone 5 invoeren om te kijken of je in aanmerking komt voor de accu swap. Het serienummer vinden doe je door naar Instellingen > Algemeen te gaan. Tik op Info en scroll naar beneden. Daar zie je het nummer staan.

De accu’s worden in Nederland vanaf 29 augustus vervangen. Dit kan bij een Apple Store, een Apple Authorized Service Provider of een Apple Retail Store. Als je eerder al je batterij hebt laten vervangen, dan kun je je geld terugkrijgen. Het batterijwisselprogramma loopt tot 1 maart 2015.

Lees ook: Je iPhone 5 wordt een collector’s item

Fotocredit: iFixit4 reacties

Lekker dit, die ik oorspronkelijk gekocht heb zou wel in aanmerking komen. Heb echter later een “nieuwe” gekregen in de Apple store., deze batterij net zo belabberd. Valt uit bij 30% etc..
@amg65: Dit is minder inderdaad. Mijne komt wel in aanmerking alleen kon ik niet kijken waar een service punt in de buurt zit.. De website klapte er elke keer uit.
Eerst de aan/uit knop, nu dit! Laatste tijd valt de mijne vaak stil bij 25-30%, aan/uit knop is ook een nachtmerrie! Mss toch eens binnen steken. En mss moet apple eens wat meer tijd steken in goede modellen ipv ieder jaar nieuw model…
Meines is al vervangen. Liep de Apple Store in Zürich binnen, een kwartier later stond ik buiten met een gloednieuwe. En geen boe of baah. Klasse service.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).